Menu Close

Muškarac rođen u ovom znaku može biti izazov u ljubavi s obzirom na njegovu sklonost ljubomori i retko izražavanje pravih osećanja…

Ako bismo trebali istaknuti jedan astrološki znak u kojem su objedinjene sve najkompleksnije karakteristike, taj bi definitivno bio Škorpija. Najveći izazovi koje pripadnici ovog znaka pokazuju često se manifestuju u ljubavi i partnerskim odnosima.

Škorpija je fiksni vodeni znak, obilježen izrazitom emotivnošću, no istovremeno je fiksna priroda ovog znaka čini otpornim na lako prilagođavanje i promene, posebno kada je riječ o iskazivanju emocija. Partner koji često zadržava svoje emocije, Škorpija ostaje često ćutljiva, te teško pokazuje i izražava svoje unutarnje osjećaje.

Još od malih nogu, ovaj znak je naučen da bude introvertan i rezerviran, što prenosi i na svoje partnerske odnose. Škorpija je stoga među onima koji vješto mogu otežati život svom partneru zbog svoje sklonosti šutnji, povlačenju u sebe, prigovaranju partneru ako se ponaša drugačije ili otvoreno iskazuje svoje emocije.

Ljubomorna priroda također čini Škorpije izazovnim partnerima, što negativno utječe na partnerski odnos i često rezultira prekidom veze ili braka.

Njihova izražena potreba za kontrolom nad svim aspektima partnerovog života može postati ozbiljan problem, ponekad čak i patološki, što dovodi partnera u situaciju da se osjeća nelagodno i stalno opravdava.

Izvor: NajZena

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *