Menu Close

Zašto muškarci često preferiraju žene koje postavljaju zahtjeve umjesto onih koje pružaju…

Kako biste u potpunosti ostvarili sreću u ljubavnim vezama, ključno je razumjeti koje su najčešće zamke.

1: Ako je muškarac zaljubljen u mene, to znači da je to prava ljubav. Vjenčaćemo se i živjeti sretno do kraja života. Istina: Zaljubljenost muškarca često ima veze s projekcijom njegovih ideala, gdje vidi voljenu osobu kao odraz svoje fantazije. Većina privlačnosti u zaljubljenosti može biti vezana uz njegovu iluziju.

Na kraju, kada iluzija nestane, shvati da je bio u zabludi. Prava ljubav podrazumijeva prihvaćanje ličnosti partnera, uzimajući u obzir njene stvarne osjećaje i potrebe.

2: Ako muškarac sanja sa mnom o nekoj budućnosti, to definitivno znači da će se ta budućnost ostvariti.

Istina: Kažu da muškarac voli očima, a žena ušima. Da bi ženu osvojio, muškarac je mora na neki način “osvojiti”, pokazujući riječima da mu ona vrijedi. Međutim, riječi koje čovjek izgovara u stanju emocionalnog porasta mogu lako izgubiti snagu kad taj nalet popusti.

3: Ako uložim puno truda za čovjeka, posvetim mu svoje vrijeme i energiju, riješim njegove probleme te ne očekujem ništa zauzvrat, on će me sigurno cijeniti i uzvratiti ljubavlju i predanošću. Istina: Muškarac ne cijeni ženu koja puno ulaže u njega, već onu prema kojoj i sam ulaže znatne napore.

Psiholozi tvrde da muškarac nesvjesno povezuje brigu i pažnju žene s primanjem takve ljubavi od svoje majke. Stoga, kada žena pruža brigu i pažnju muškarcu, on to može doživjeti kao prirodno i ne osjeća nužnost vraćanja istom mjerom.

4: Ako me muškarac prevari ili pokaže nepoštovanje, moram to podnijeti jer sam to odabrala. Istina: Reakcija žene na ponižavanje ili nepoštovanje od strane muškarca odražava njezino samopouzdanje i vrijednost. Prije nego što očekuje poštovanje od drugih, žena mora naučiti poštovati i cijeniti sebe.

5: Osjećam se usamljeno, ali imam dobrog muškarca pored sebe. Istina: Osjećaj usamljenosti ukazuje na neispunjenost u vezi. Taj osjećaj proizlazi iz zapostavljanja. Ako muškarac ne pruža ono što vam je potrebno za sreću, važno je prepoznati i prihvatiti tu činjenicu umjesto da ga opravdavate njegovom dobrotom. Možda je dobar čovjek, ali možda nije dovoljno dobar za vas.

Izvor:pult24.info

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *