Menu Close

Kada volim, volim svim srcem – Ako ne možeš prihvatiti moje emocije, idi dalje…

Mnogi ljudi netačno interpretiraju moju osjetljivost i doživljavaju me kao slabašnu, međutim, to nije istina.

Biti osjetljiva nije nešto što biram, već je to sastavni dio mene, ono što me definira. Također, to je nešto što ne želim mijenjati jer predstavlja suštinu moga bića, i ne želim biti drugačija. Kada volim, činim to s potpunim srcem, ali ne postoji osoba na ovom svijetu zbog koje bih se odrekla svoje osjetljivosti.

Onaj tko ne može prihvatiti ovu dimenziju mene, ne bi trebao ulaziti u vezu sa mnom. Ako mi se neko sviđa, jasno ću mu to dati do znanja. Nema potrebe skrivati svoja osjećanja; uvijek sam spremna da ih pokažem. Možda ponekad to radim nespretno, ali to je zato što posjedujem jake emocije, i ponekad se teško izražavam na pravi način.

Kada sam u vezi s nekim, nije mi dovoljno samo vidjeti ga dva ili tri puta sedmično. Željela bih provoditi barem pola dana svaki dan sa svojim partnerom. Onaj tko ne može ispuniti tu potrebu nije mi potreban. Biti osjetljiva znači biti veliki sanjar, a ja to jesam.

Uvijek želim obavljati mnogo stvari odjednom i često sanjarim o svojoj sljedećoj avanturi. Ne podnosim površne i prazne razgovore, jer me iscrpljuju. Preferiram razgovore o važnim stvarima i vođenje dubokih i smislenih diskusija. Osjećam da je moja osjetljivost dar, ali svjesna sam da uvijek moram biti na oprezu.

Jednom sam napravila veliku životnu grešku zamijenivši ljubav ovisnošću. Bila sam spremna žrtvovati svoj život za muškarca koji je želio samo kontrolirati i iskoristiti me. Postala sam ovisna o njegovoj ljubavi i pažnji do te mjere da sam potpuno izgubila vezu sa stvarnošću.

Izvukla sam važnu lekciju iz toga i odlučila je ne ponavljati. Zato želim svakom muškarcu jasno poručiti da ako nije u stanju nositi se s mojom osjetljivošću, neka ide. Nema razloga da bude pored mene.

Izvor:infopult.info

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *