Menu Close

Egipatski horoskop otkriva tri najblistavija znaka i njihovu sudbinu…

Horoskop drevnih Egipćana znatno se razlikuje od zapadne astrologije koja je široko poznata. U egipatskom horoskopu, svaki znak ima svoje posebne karakteristike, vrijednosti i osobine, no tri znaka posebno se ističu po svojoj srećnoj sudbini, hrabrosti i ljudskim kvalitetama.

Ovi znakovi su:

NIL (rođeni od 1. do 7. januara, od 16. do 28. juna, od 1. do 7. septembra i od 18. do 26. novembra) GEB (rođeni od 12. do 28. februara i od 20. do 31. avgusta) HORUS (rođeni od 20. aprila do 8. maja i od 12. do 19. avgusta)

NIL

Nil je prvi znak u egipatskom horoskopu, simbolizirajući novi početak i pozitivne promjene u životu. Ovaj znak nosi energiju plodnosti i uspjeha, dok ljudi rođeni pod njegovim utjecajem često posjeduju smirenu prirodu. Njihova prednost je u samopouzdanju i sklonosti miru, izbjegavajući sukobe koliko god je to moguće.

Često vođeni strašću, no isto tako mudri, oni vešto promatraju svijet oko sebe i koriste svoje iskustvo u planiranju budućnosti. Praktični su, ali i inteligentni, s razvijenom harizmom koja ih čini privlačnima za druge. Materijalna sigurnost je važna za njih, ali vjeruju i u važnost pomoći drugima za ispunjen život.

GEB
Prema legendi, Geb je bio egipatski bog zemlje, a osobe rođene u ovom znaku obično su emotivne, povezane sa svojim osjećajima i osjetljive. Često su intuitivni i posvećeni osobnom duhovnom rastu, što ih može činiti pomalo zatvorenima u sebe.

Imaju zaštitnički duh i njihova harizma i predanost čine ih idealnim partnerima. Obično imaju bogat društveni život, dobre odnose s obitelji i prijateljima. Unatoč svojoj osjetljivosti, znaju zadržati smirenost i takt u izazovnim situacijama.

U karijeri spajaju duhovnu svijest s intelektom, a najviše ih privlače poslovi koji uključuju pisanje, predavanje i savjetovanje.
HORUS

U staroegipatskoj mitologiji, Horus simbolizira zvijezdu i nebo te je simbol sokola. Osobe rođene u ovom znaku izuzetno su hrabre i spremne na rizik. Posjeduju izraženu harizmu i motivirani su uspjehom te istraživanjem novih područja. Ne dopuštaju da ih strah od neuspjeha spriječi u ostvarivanju svojih snova.

Optimisti su koji se trude ispuniti vlastitu životnu misiju. Lideri su koji izvrsno motiviraju i nadahnjuju druge. Imaju obilje energije koju ulažu u svoje ciljeve i obitelj. Njihova ljubazna i nježna narav čini ih strpljivim slušateljima.

Mogu lako smisliti rješenja za mnoge izazove i kao prijatelji su idealni savjetnici. Cijene sigurnost te će učiniti sve kako bi je osigurali u svim područjima života.

Izvor:luftika.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *