Menu Close

Znakovi da je prerano za veridbu: Parovi bi trebali pričekati prije nego što naprave ovaj korak!…

Čak i ako ste godinama u vezi s nekim i čak i ako ste potpuno sigurni da ćete provesti život s njim, može biti teško odrediti kada je pravo vrijeme za veridbu.

To je ozbiljna odluka koju definitivno ne želite olako shvatiti. Na kraju krajeva, nikada ne možete biti 100% sigurni kada je najbolje postaviti pitanje ili izreći čuveno “da”. Važno je samo biti siguran da ste spremni dati sve od sebe.

Koliko je rano prerano za veridbu?

Posljednje što želite je žuriti s odlukom. Ne postoji čvrsto pravilo koje određuje tačno vrijeme za prosidbu, ali istraživanja pokazuju da je zabavljanje najmanje godinu dana prije nego što se preduzme taj korak povezano s uspješnijim brakovima. Što ste dulje zajedno, to su veće šanse za dugoročni uspjeh; istraživanja pokazuju da oni koji se zaruče nakon tri ili više godina imaju 39% manje šanse za razvod u odnosu na one koji su u vezi samo godinu dana, piše Brides.

Također je važno provjeriti jeste li prošli fazu “medenog mjeseca”. Tijekom ranih faza veze, hormonalne promjene mogu uzrokovati idealiziranje partnera, dok zanemarujete potencijalne crvene zastave. Prema mišljenju psihologa, faza “medenog mjeseca” traje između šest mjeseci i dvije godine.

Izvor:Magazin Novosto

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *