Menu Close

Znakovi Samopoštovanja – Osoba Koja Vrijednuje Sebe Ne Tolerira Ovo u Vezi..

Osoba koja cijeni svoju vrijednost ne prihvaća manje od onoga što zaslužuje. To znači da čim partner pokaže nezainteresiranost, ona odlazi. Iako ovo može zvučati kao stroga mjera, uistinu nije jer nitko ne želi gubiti vrijeme.

Osobe koje znaju da zaslužuju istinsku ljubav neće pristati na ništa manje. Radije će biti same nego podnositi loš tretman i manipulaciju. Evo što osoba koja poštuje sebe nikada neće tolerirati u vezi, bez obzira na to koliko je snažna privlačnost.

Sebičnost i egoizam

Očekuje se materijalna velikodušnost, zajedno s vremenom, pažnjom i naklonošću. Međutim, osoba koja poštuje sebe neće tolerirati prelazak granica. Ona cijeni partnera koji je pažljiv i ljubazan iz istinske želje i potrebe da doprinese. Osoba s vjerom u sebe želi imati iskrenog i saosećajnog partnera.

Škrtost

Osoba koja ima osjećaj svoje vrijednosti želi uz sebe nekoga s osjećajem samopouzdanja i koji je velikodušan bez očekivanja nečega zauzvrat. Ne želi u svom životu škrtice ili ljude koji uvijek računaju.

Nedostatak komunikacije

Efikasna komunikacija je ključna za zdrav partnerski odnos. Ravnodušnost jednostavno nije prihvatljiva. Osoba koja cijeni sebe više cijeni kvalitetne razgovore od njihove količine. Bilo da se radi o svakodnevnim temama ili o kompleksnim pitanjima vezanim uz odnos, ona očekuje otvorenost i spremnost za razgovor o bilo kojoj temi.

Nedostatak podrške u teškim vremenima

Osoba koja je ostvarena i cijeni sebe želi partnera koji je strpljiv, pun razumijevanja i koji je uz nju kada stvari postanu teške i loše. Ne tolerira povlačenje i nedostatak zainteresiranosti. Svjesna je da joj treba netko tko će biti uz nju kroz uspone i padove. Takvo ponašanje jasan je pokazatelj da se nalazite uz pogrešnu osobu.

Nedostatak poštovanja privatnosti

Poštovanje osobnog prostora ključno je za zdrav i funkcionalan odnos. Ostvarena i zrela osoba svjesna je da partner ima potrebu za vlastitim prostorom i vremenom koje će provesti sam, stoga to poštuje i očekuje uzajamno razumijevanje. Ne želi biti u vezi gdje vlada natjecateljski duh, nametljivost ili posesivnost.

Izvor:sensa

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *